Excel Level 5


Macro's & VBA

Taken die vaak worden herhaald, kunnen meestal prima worden geautomatiseerd in Excel. In de training wordt de nadruk gelegd om altijd te streven naar de meest eenvoudige oplossing voor een probleem. Door steeds terug te gaan naar de meest zuivere vorm zorg je voor betrouwbare programma's die eenvoudig aan te passen zijn. Een valkuil is dat je bestaande Excel functies zelf probeert te programmeren, hier wordt de nodige aandacht aan besteed tijdens de training. Kortom, een intensieve training voor de echte Excel liefhebbers!

Onderwerpen

 1. Basis principes Visual Basic for Applications
 2. Visual Basic Editor
 3. The Object Model
 4. Properties & Details
 5. Methods & Arguments
 6. Modules & Procedures
 7. Variables, Static Variable, Block Variables
 8. Option Explicit
 9. Private Sub & Public Sub
 10. Loops
 11. If / Then / Else statements
 12. AND / OR Operators
 13. Change Events
 14. Design UserForms
 15. Error Handling

Leerdoel

De training Excel Level 5 is geschikt voor iedereen met zeer veel Excel ervaring die nu de stap naar VBA Programmeren wil maken. De training is modulair opgezet waardoor alle ingewikkelde onderwerpen in de meest zuivere vorm worden uitgelegd in korte basis opdrachten. Als deze basis elementen goed bekend zijn, passen we deze toe in een praktijkcase waar we een eigen Excel VBA Tool gaan bouwen.

Werkwijze

De docent legt een onderwerp klassikaal uit en demonstreert één of meerdere onderwerpen van de training. Vervolgens maakt u de opdrachten van het hoofdstuk dat gedemonstreerd is. Ongetwijfeld ontstaan hierbij vragen, de trainer beantwoord deze graag en geeft met plezier meer uitleg over het onderwerp. Tijdens de training is er meestal voldoende ruimte om voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

Locaties

Klassikale trainingen kunnen gevolgd worden in vrijwel alle steden in Nederland, onder andere: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Heerenveen, Eindhoven, Breda, Arnhem, Lelystad.

Incompany Trainingen kunnen vanzelfsprekend altijd in uw eigen bedrijf worden uitgevoerd.

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Na de training

Tijdens een training ontdekt u allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in Excel. Deze gaat u vervolgens toepassen in uw werkzaamheden en u zult steeds meer nieuwe opties ontdekken. Mochten er na een training problemen ontstaan, of u wilt uitleg over hoe u een situatie het best kunt aanpakken? Dan biedt Excel Master een maand nazorg waarin uw vragen (zoveel mogelijk per e-mail) worden beantwoord.