Power BI Basis Training

Power BI Level 1 - Data Analysis

Tijdens deze basistraining Power BI basis leert u de belangrijkste stappen bij het voorbereiden en importeren van gegevens en deze te visualiseren in rapporten. Kortom: eenvoudig van Data naar Dashboard!


Leerdoelen Power BI Level 1


  1. Gegevens importeren: Leer hoe je gegevens kunt importeren uit verschillende bronnen, zoals Excel-bestanden, databases en online services. Ontdek hoe je jouw gegevens kunt voorbereiden voor analyse in Power BI.
  2. Gegevens transformeren: Ontdek de kracht van gegevenstransformaties in Power BI. Leer hoe je jouw gegevens kunt schoonmaken, manipuleren en modelleren om ze klaar te maken voor analyse.

  3. Berekeningen maken met DAX: ontdek de belangrijkste formules om eenvoudige berekeningen te maken met DAX.
  4. visualisatietechnieken: Verken verschillende visualisatietechnieken in Power BI en leer hoe je ze kunt gebruiken om je gegevens tot leven te brengen. Van eenvoudige grafieken tot interactieve dashboards, we laten je zien hoe je overzichtelijke rapporten kunt maken die inzichten bieden.


Onderwerpen Power BI Level 1


1. Kennismaking met Power BI

Wat is Power BI Desktop en Online en wat zijn de algemene mogelijkheden?

 

2. Gegevens Importeren

Importeer gegevens uit verschillende Databronnen en bouw een betrouwbaar Data Model.

 

3. Gegevens Transformeren

Je leert de belangrijkste mogelijkheden om Data te transformeren in de Query Editor.

 

4. Relaties tussen Tabellen

Relaties tussen tabellen vormen een belangrijk onderdeel in Power BI en het is essentieel om deze goed te begrijpen. Je leert het verschil tussen Dim- en Fact Tables en je gaat inzien hoe het filtergedrag op het dashboard bepaald wordt door deze relaties.

 

5. Intro in DAX Functies

DAX (Data Analysis Expressions) is de formuletaal binnen Power BI. Het lijkt sterk op Excel formules maar biedt nog veel meer mogelijkheden. Begrippen als Row Context en Filter Context zijn essentieel en worden duidelijk in deze training. Ook formules als CALCULATE, SUMX en RELATED blijken als snel onmisbaar in Power BI Data Analyse.

 

6. Rapporten en Visuals

De diverse Visuals en rapportagetechnieken komen aan bod. Wat zijn de beste visuals voor verschillende scenario's? En waar vind je alle verborgen opties in Visuals? Of hoe maak je een titel afhankelijk van een Slicer selectie? Dit soort onderwerpen beheers je na deze training volledig.

 

7. Power BI Online

Natuurlijk wil je je rapport delen met je collega's! Dit kan via het online account. In de training leer je hoe je je rapporten publiceert en deelt in de Power BI Online omgeving.


Dit kun je na de training met je eigen DataKies voor de beste Power BI opleider van Nederland


  • Uitsluitend Microsoft Certified Trainers
  • Docenten met jarenlange ervaring in theorie en praktijk
  • Gratis Consult: na de training 1 uur gratis Power BI hulp via Teams
  • Nazorg: meer hulp nodig in de praktijk? Kies voor Consultancy of een Maatwerk training

Deelnemers ervaringen


Onze trainingen worden continu verbeterd op basis van feedback van cursisten. Op die manier waarborgen wij dat de trainingen kwalitatief van het hoogte niveau blijven. Lees de reviews!