Excel Level 2


Functies & Formules

Deze training is geschikt voor deelnemers die al enige Excel ervaring hebben en hier een verdieping in willen maken vooral op het gebied van Functies & Formules. Naast verscheidene demo's door de docent zult u vele oefeningen gaan maken om de theorie goed te gaan doorgronden. Na deze training zijn formules geen enkel probleem meer en kunnen er berekeningen worden gemaakt tussen diverse tabellen en bereiken.

Onderwerpen

  1. Herhaling Level 1 & Algemene begrippen
  2. Relatieve & Absolute Celverwijzingen
  3. Gedefinieerde Namen in Formules gebruiken
  4. Functies & Formules, rekenen in bereiken en tabellen
  5. AutoSom Functies - de basis 5!
  6. Datum- en Tijd functies, rekenen met perioden
  7. Statistische Functies (AANTAL.ALS, AANTALLEN.ALS, GEMIDDELDE.ALS, GEMIDDELDEN.ALS)
  8. Wiskundige Functies (SOM.ALS, SOMMEN.ALS, SOMPRODUCT)
  9. Zoek Functies (Verticaal Zoeken, X.ZOEKEN, Match, Index)
  10. Logische Functies (ALS, EN, OF, ALS.FOUT, ALS.VOORWAARDEN)

Leerdoel

Het belangrijkste leerdoel van deze training is om beter gebruik te maken van de rekenmogelijkheden in Excel door beter met Formules te leren werken. Wanneer u de logica achter formules beter begrijpt, wordt het veel eenvoudiger om ook meer ingewikkelde berekeningen te gaan maken.

Werkwijze

De docent legt een onderwerp klassikaal uit en demonstreert één of meerdere onderwerpen van de training. Vervolgens maakt u de opdrachten van het hoofdstuk dat gedemonstreerd is. Ongetwijfeld ontstaan hierbij vragen, de trainer beantwoord deze graag en geeft met plezier meer uitleg over het onderwerp. Tijdens de training is er meestal voldoende ruimte om voorbeelden uit de praktijk te behandelen.

Locaties

Klassikale trainingen kunnen gevolgd worden in vrijwel alle steden in Nederland, onder andere: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Heerenveen, Eindhoven, Breda, Arnhem, Lelystad.

Incompany Trainingen kunnen vanzelfsprekend altijd in uw eigen bedrijf worden uitgevoerd.

Offerte

vraag een vrijblijvende offerte aan.

Na de training

Tijdens een training ontdekt u allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in Excel. Deze gaat u vervolgens toepassen in uw werkzaamheden en u zult steeds meer nieuwe opties ontdekken. Mochten er na een training problemen ontstaan, of u wilt uitleg over hoe u een situatie het best kunt aanpakken? Dan biedt Excel Master een maand nazorg waarin uw vragen (zoveel mogelijk per e-mail) worden beantwoord.